Kérdését, hibajelzését, üzenetét örömmel fogadjuk!

Mikor, hogyan és mekkora buszt béreljünk?

2015. 03. 10.

Miért béreljünk buszt?

Általában érdemes buszbérlésben gondolkodnunk, ha egy átlagos személyautónál (5 fő) többen szeretnénk együtt utazni és jelenlegi tartózkodási helyünkhöz képest úticélunk más városban, esetleg országban található. Az utazásunk célja nyilván sokrétű lehet. Osztálykirándulás, céges tréning, csapatépítő, de sok esetben érdemes nagyobb rendezvényre, sporteseményre is bérelt járművel érkezni.

Sok esetben problémát jelent a több személyautó összehangolása. Már a találkozási helyszínek és időpontok összehangolása problémát okozhat, de ha ezzel meg is birkózunk, az együtt utazás sokszor igencsak nehézkes. Be kell várnunk egymást, esetleg egy rosszul „kifogott” piros lámpánál már szét is szakadhat a menet.

Teljesen másképp néz ki, ha együtt utazunk egy buszon. A találkozási helyet megbeszélhetjük egy konkrét pontra, és az időponton sem kell sokat gondolkodni. Egy tapasztalt cég megmondja mikor kell indulnunk, hogy időben megérkezzünk a választott úticélunkhoz. Nem kell egymásra várni és már menet közben élvezhetjük egymás társaságát. „Szélsőséges” esetben (pl. legénybúcsú) nem is kell magyaráznom mekkora előnyt jelent, ha együtt utazunk és van egy sofőrünk, aki időben leszállítja a társaságot legyen bármilyen fokozott is a hangulat.

A bérelhető járművek csoportosítása

A legkisebb buszok a maximum 9 fő szállítására alkalmas járművek. Ezeket B kategóriás jogosítvánnyal magunk is vezethetjük. E kategória felett D kategóriás jogosítványra, vagy sofőrre lesz szükségünk. Találhatunk a kínálatban 18+1, 19+2, 20+2, 26+2, 28+2, 32+2, 45+2, 47+2, 49+2, 51+2, vagy akár a két szintes, 70+2 fős buszt. Az első szám a szállítható utasok számát, a + jel utáni szám a sofőröket jelenti. Miután a sofőrökre nagyon szigorú előírások vonatkoznak, így nagyobb távolságok esetén akár két sofőrre is szükség lehet. Egy sofőr maximum 4 és fél órát vezethet egyhuzamban!

Hogyan béreljünk buszt?

A legegyszerűbb módja ennek, ha az internetet választjuk. Néhány weboldal már összegyűjtötte számunkra a buszbérléssel foglalkozó cégeket, így különösebb kutakodás nélkül, akár néhány perc, vagy óra óra alatt véglegesíthetjük utazásunkat. Ilyen weboldal pl. a buszt.nezek.hu

Persze választhatjuk a nehezebb utat. Ebben az esetben is az internetet tanácsolom. Csak írjuk be a böngésző keresőjébe a buszbérlés szót és már válogathatunk is a buszos cégek kínálatai között. Az ajánlatok bekérését itt sem ússzuk meg, de némi időráfordítással biztosan így is megtaláljuk a nekünk megfelelő társaságot és ajánlatot.

Remélem hasznos információval szolgálhattam a jövőbeni utazásaid megkönnyítéséhez! Fel a buszbérlésre!